Blogger Widgets

Tuesday, October 30, 2012

Halal dan haram bersalam

Posted by moonlight at 10:19 AM 0 comments


Monday, October 29, 2012

elakkan tapak kaki pecah

Posted by moonlight at 9:56 AM 0 comments
Assalamualaikum..

hah..ni ade satu produk yang sy nak kongsi dengan kwn2..bagus lotion ni..

kaki sy pecah stat duk melaka aritu..apa tak pecah nye..hari2 kena pijak simen yang kasar kat sane..maka pecah la tapak kaki sy kat tepi2 tu..

risau jugak la..sbb kaki sy tak pernah ade masalah tu selama 28 tahun idup ni..

balik je dari kursus melaka tu..tanye2 la kwn2 apa yang elok..pastu akak ipar n adik ipar pun cadang benda yang sama..

maka bermula lah pencarian kami..hehhegi watson..beli lotion tu..ni la lotion nye..



mmg menjadi la lotion ni..sbb nye sy hanya pakai 2 3 kali je..dan... my tapak kaki alhamdulillah..da tak de pecah2..kembali pada asal..suke sangat.jadi tak perlu risau da tgk tapak kaki....suke2.. :D :x

tapi ni semua kuasa Allah..kite hanya mampu berusaha dan berikhtiar..kalau betul tu ubat nye..insyaAllah..Allah akan hilangkan sakit kite..jadi tak salah mencuba dan berusaha...

Selamat Mencuba!! Sungguh Mujarab.. ;)

p/s: masalah kaki da setel..masalah muke yang banyak parut dan da tak licin mcm dulu belum selesai..adui...





Wednesday, October 24, 2012

Antara Samsung dan Iphone 4

Posted by moonlight at 10:03 PM 2 comments




mana satu pilihan hati... :x

p/s : lame tak dapat suprise dari org tersayang..hohohooh :P

Monday, October 22, 2012

Surah Al-waqiah

Posted by moonlight at 9:20 PM 0 comments


Rasulullah SAW bersabda:
Man qara’a suratal-Waqi’ati lam yaftaqir abada.
“Sesiapa (membiasakan) membaca surah Al-Waqiah, maka ia tidak akan kefakiran selamanya.”
 .
2.  Rasulullah SAW bersabda: “Sesiapa membaca surah Al-Waqiah setiap hari, ia tidak akan ditimpa kefakiran.”

3.  Daripada Ibnu Mas’ud r.a., Rasulullah SAW bersabda:  “Sesiapa membaca surah Al-Waqiah setiap malam, maka dia tidak akan ditimpa kesusahan atau kemiskinan selama-lamanya.” (HR: Al- Baihaqi)

4.  Rasulullah SAW bersabda:  “Ajarkanlah surah Al-Waqiah kepada isteri-isterimu. Kerana sesungguhnya ia adalah surah Kekayaan.” (Hadis riwayat Ibnu Ady)

5. Rasulullah SAW bersabda:  “Sesiapa yang membaca surah Al-Waqiah setiap malam maka dia tidak akan tertimpa kefakiran dan kemiskinan selamanya. Dan surah Al-Waqi’ah adalah surah kekayaan, maka bacalah ia dan ajarkan kepada anak-anakmu semua.”

Thursday, October 18, 2012

Heart Beats

Posted by moonlight at 9:24 PM 1 comments
Assalamualaikum..;)

hari ni sy belajar untuk konon2 berniaga online..sebenarnye ramai da kawan2 sy yang masuk benda ni..dan dah ramai yang masuk n dapat untung..

jadi sila la daftar.. n then pandai2 la promote or link la dalam blog anda..sambil2 leh niaga n dapat untung..mane tau kan...

Sila klik di sini untuk mendaftar :  heart beat

nak daftar sila tekan kat ikon ni  


Make Your Photo Gifts at HeartBeat.my

kemudian bila da register.. n then leh join pastu follow la arahan nye yang len tuk dapat getcode tuk di masukkan dalam blog korang..pe2 tak faham boleh sy bantu..sila la bertanye..malu bertanya sesat jalan..:)

kat sini anda boleh tgk mcm2 benda menarik..yang sy cadang kan..frame gambar kaca tu..boleh letak gambar kenangan dalam kaca tu..pastu gelas pun menarik..tapi yang trend terbaru casing iphone pun sangat cantik..leh cover gambar dengan pasangan tersayang.. cantik2..
p/s: credit to aini sbb bgtau seme ni..tq dear :x


Customized iPhone 4/4S Casing

Friday, October 12, 2012

hujung minggu

Posted by moonlight at 10:53 PM 0 comments
rasa kosong jika menghadapi hujung minggu..ye la biase hujung minggu ni la bawak ma pergi ke shopping complex mane kat ganu ni..kosong betul rasa... Al fatihah buat ma tersayang..sangat rindu ma.. :(

kosong kosong kosong....ops mcm lagu najwa lak..hehe..

kami..masih dalam mood berusaha tuk dapatkan zuriat..Subhanallah..kami terpilih untuk di uji dengan zuriat..kadang2 terpk..betul ke sy ni kuat tuk hadapi seme ni..tu seme Allah da tentu kan..hanya yang mampu skang..pujuk hati..pujuk hati..pujuk hati...

Ya Allah..kurniakan lah kami zuriat yang soleh.. Ya Allah makbulkan lah doa kami...Ya Allah dengarlah rintihan ini.. :(

Tidak tertanggung dengan hati yang sayu..sayu..sayu sepanjang masa....bukan tidak bersyukur atas segala nikmat yang di beri..hanya Allah saja tahu apa sy dan suami rasa skang.. :(

Monday, October 8, 2012

ikea punyer cite

Posted by moonlight at 9:39 PM 0 comments
Alhamdulillah...

dapat jugak sy pergi ke ikea..da lame sangat terniat dalam hati nak pergi sane..asyik dengar en hubby cite je.pastu bawak balik 2 3 benda kecik2..tambah2 arwah ma pun da pernah pergi..siap cite kat sy jugak apa ada kat sane...

nak di jadikan rezeki sy tuk sampai sane..en hubby ada meeting jumaat..jadi kamis mlm kami da bertolak..wah..mmg best ikea..kalau la ade duit riban2..nak sy kunjung byk2 kali..heheh..tapi baru first time pun da abis ratus2..uish...melayan duit simpanan sy..hohoho..

tapi yang paling best sy dapat terapi stress iaitu shopping..hahah...ye la..sy sangat stress akhir2 ini..mungkin ada yang leh teka kenapa sy stress..bukan tidak bersyukur...tapi sangat mengharapkan hajat yang satu tu.. :(

oh ye...pasal budget 2013 najib bentang tu..sy sangat tak hepi..sbbnye..byk sangat beri pada org gov je..kami yang swasta ni mcm mane???huhuh...masih terfikir22..sapa patut sy sokong kali ni yer..hahaha..

p/s: stat skang..kena simpan duit byk2 sampai cukup nak beli smart phone..impian..iphone..hehhe. :)