Blogger Widgets

Wednesday, May 28, 2014

BISKUT RAYA 2014

Posted by moonlight at 4:41 PM 0 comments
ASSALAMUALAIKUM DAN SALAM SEJAHTERA..

ALHAMDULILLAH.. MASIH LAGI DAPAT MENOLONG ORANG LAIN MENCARI REZEKI..

KALI NI NAK JUAL BISKUT RAYA YANG SANGAT SEDAP DAN 100% DARI BUTTER ..MMG BERKUALITI DAN MURAH ..

JOM PILIH BISKUT RAYA.. KALAU BERKENAN BOLEH TERUS HUBUNGI SAYA

 013 912 2428 MUNIE






























Vitamin Hati

Posted by moonlight at 4:33 PM 0 comments
Jaga lah hati..kerana dengan hati yang baik..maka akan terpancarlah kebaikan sesorang

Dan igt..hati manusia ni hanya Allah yang pegang.. mintalah dari Allah utk hati kita sentiasa baik..

Kalau sakit hati cepat2 rawat.. bagaimana nak rawat hati yang sakit? Selalulah ber istighfar, selalu lah berselawat dan selalu lah mengaji alquran.. 

Jenis/Tahap hati :

1. Hati  yang sakit -
2. Hati yang sempurna/selamat -  hati yang selamat dari penyakit hati.

Perasan tak..bila kita balik rumah tengok muka mak ayah..kita akan rasa tenang saja..sbb pada wajah mereka ada cahaya bahagia..dari hati yang baik dan sayang pada anak mereka..

Cara nak tahu tanda-tanda hati kotor/sakit :
1. Apabila kita dah rasa malas untuk beribadah
2. Cepat benci orang dan cepat meyampah orang
3. Pandang orang lain rendah

Cara sucikan/ Vitamin hati :
1. Baca Al-Quran dan maknanya
2. Solat malam
3. Istigfar
4. Doa
5. ziarah kawan atau orang sakit

kejayaan Hati yang bersih
 DI dunia - Hati kita bahagia kita boleh bahgiakan orang lain
 Di Akhirat - kita dapat bertemu dengan Allah ..

Wednesday, May 21, 2014

DRESS JUBAH PLAIN

Posted by moonlight at 3:58 PM 0 comments
SALAM U OLSS...

HEHEH.. OK HARI NI NAK UPDATE SKIT DRESS JUBAH PLAIN YANG SANGAT AWESOME.. SIMPLE BUT VERY THE GLAMOURSSSS...LAGI PUN KITA JUAL MURAH JE JUBAH NI..KITA JAMIN U OLSS SUKA JUBAH NI..SBB KITA PUN DAH PAKAI U OLLSSS..

SBB APA GLAMOURSSS.. SBB NYA SHILA HAMZAH PUN PAKAI U OLSSS... HEHEH...

GEDIK PLAK EK.. KIKI.. JOMM.. CUCI MATA JUBAH KAT BAWAH NI.. BERKENAN??? APA LAGI.. JOM LAH WHATSAPP2 KITA NI ..TAK PUN TAK NAK WHATSAPP PM JE KITA KAT FB KITA..  FB MUNIE

kita jadi model skit u ols..dress jubah plain..cantik kan u olss.. boleh pakai ke pejabat ha..jalan2 lagi lah sangat sesuai..sopan, sejuk kain nya dan bergaya..hehe

RM65 TERMASUK POS SEMENANJUNG/RM68 SABAH SARAWAK

Weight : 0.49 Kg
Measurement:
Size M: Length: 140cm Bust: 92cm Sleeve: 60cm Shoulder: 36cm
Size L: Length: 142cm Bust: 96cm Sleeve: 60cm Shoulder: 38cm
Material : Pearl Chiffon With Full Silk Inner Lining

haahhhhhh.... tgk u ols .. :X ... shila hamzah pun pakai tau baju dress jubah plain kita.. nak tak u ols?

RM65 INCLUDING POSTAGE SEMENANJUNG/RM68 SABAH SARAWAK

Chiffon Jubah With Belt

Size:M/L/XL
Measurement:
Size M:Length: 140cm Bust: 92cm Sleeve: 60cm Shoulder: 36cm
Size L: Length: 142cm Bust: 96cm Sleeve: 60cm Shoulder: 38cm
Size XL : Length: 142cm Bust: 100cm Sleeve: 60cm Shoulder: 40cm
Material : Pearl Chiffon With Full Silk Inner Lining

RM65 INCLUDING POSTAGE SEMENANJUNG/RM68 SABAH SARAWAK

Chiffon Jubah With Belt

Size:M/L/XL
Measurement:
Size M:Length: 140cm Bust: 92cm Sleeve: 60cm Shoulder: 36cm
Size L: Length: 142cm Bust: 96cm Sleeve: 60cm Shoulder: 38cm
Size XL : Length: 142cm Bust: 100cm Sleeve: 60cm Shoulder: 40cm
Material : Pearl Chiffon With Full Silk Inner Lining

RM65 INCLUDING POSTAGE SEMENANJUNG/RM68 SABAH SARAWAK

Chiffon Jubah With Belt

Size:M/L/XL
Measurement:
Size M:Length: 140cm Bust: 92cm Sleeve: 60cm Shoulder: 36cm
Size L: Length: 142cm Bust: 96cm Sleeve: 60cm Shoulder: 38cm
Size XL : Length: 142cm Bust: 100cm Sleeve: 60cm Shoulder: 40cm
Material : Pearl Chiffon With Full Silk Inner Lining
HA...CAMNE? BERKENAN??? ALA WHATSAPP JE KITA U OLS..

MUNIE - 013 912 2428

Monday, May 19, 2014

MIRACLE RESFESHING SPRAY-HELIZA HELMI

Posted by moonlight at 10:17 AM 0 comments
 SEEE...... NMPK TAK APA YANG HELIZA TENGAH PEGANG???

MIRACLE MIRACLE MIRACLE

MIRACLE ADA 3 JENIS HARUMAN ...PILIH PILIH..JGN TAK PILIH.. BELI BELI..JGN TAK BELI.. SANGAT BAGUS UNTUK KULIT KEPALA DAN SANGAT BAGUS UNTUK MENYEGARKAN AURA +VE DIRI MU... HEHEH

SMS/WHATSAPP : 0139122428 (MUNIE)

Sunday, May 18, 2014

Mati itu pasti

Posted by moonlight at 3:02 PM 0 comments
Assalamualaikumm...

Minggu lepas dan minggu sebelum nya.. berita kematian suami seorang kawan dan kematian abg seorang kawan.. due2 kwn UTM.. Allahuakbar..

Memang sangat mengejutkan... kawan yang kehilangan suami secara mengejut merupakan senior sy time UTM dulu dan juga senior sy time mule2 joint venture ngan company sy kerja.. Besar betul dugaan akak ni.. sbb nya.. dia baru je tamat kontrak kerja.. dan tengah mengandung.. mmg secara mengejut en hubby die pergi meninggalkan dia.. dari cerita rakan lain.. suami nya hanya muntah-muntah kat ofis, kwn ofis bawa ke hospital.. dan pergi tak kembali buat selama nya..

Manakala kawan sorang lagi.. kehilangan abg tersayang.. abg kandung kena serangan asma ...dan meninggal.. masih muda .. tapi Allah menjemput tidak kira usia.. Kematian mengingatkan kita bahawa kita juga akan mati jika sampai waktunya.. sakit apa ..itu hanyalah asbab untuk kita pujuk hati..

Saya sangat faham erti kehilangan.. kerana sy pun mengalami kehilangan yang mengejut bulan puasa 2012... kehilangan keramat utama saya.. Ma sy yang sayang saya sayangi.. Al-FATIHAH...semoga ma berada disyurga sekarang..

Apa pun.. dan bagaimana cara nya ajal kita diakhirkan.. kita perlu sentiasa bersedia.. lakukan apa yang Allah suruh. sama-sama kita doakan semoga kita akan di akhirkan dengan HUSNUL KHATIMAH.. amin..

ALFATIHAH buat mereka yang telah tiada.. aminn..

Saturday, May 17, 2014

MIRACLE REFRESHING SPRAY- HARGA

Posted by moonlight at 2:51 PM 2 comments




 harga trial pack (10ML) RM9.90
medium saiz(30ML) : RM39.90
large saiz(60ML) : RM79.90

NAK LAGI JIMAT DAN MURAH?? ANDA MEMBELI PAKEJ 1 DAN PAKEJ 2 SANGAT LAH JIMAT DAN MURAH.. 


murahkan??
bahan yang digunakan :
minyak kelapa dara
minyak aromaterapi
minyak mint
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
cara untuk guna bagi orang yang bertudung :-
A. sebelum pemakaian tudung.sebelum keluar bertudung

1. Goncang sedikit spray miracle muslimah 
 
2. semburkan pada kulit kepala ( di cadangkan 2-3 kali semburan)
 
3. Ratakan Cecair Miracle Muslimah Spray ke kulit kepala sehingga 
ke belakang tengkuk.
 
4. Urut perlahan lahan kulit kepala sehingga ia meresap ke dalam 
kulit kepala.
 
5. biarkan seketika (1 minit) 
 
6. pakai tudung seperti biasa.

Spray ini mampu membantu mengurangkan masalah keguguran rambut / rambut rosak/dan 

menguatkan akar rambut bagi mengelakkan rambut gugur.

B. Ketika perlu ( rasa rimas , tidak selesa akibat memakai tudubg terlalu lama ,pening 

kepala,stress,migrain)

1. goncang sedikit spray miracle muslimah.
 
2.semburkan pada tapak tangan ( 2-3 kali semburan)
 
3.ratakan pada kedua tapak tangan.
 
4.sapukan pada blakang tengkuk,blakang telingga,leher,dahi,dan kawasan dalam tudung.
 
5.sekiranya mahukan stress hilang.. sapukan tangan yang berlumur cecair miracle spray ke hidung 

untuk lebih kesegaran.

Spray ini mampu membantu melegakan rasa rimas,tidak selesa dan rasa pening kepala ,selain itu 

dapat membantu memberi kesegaran kepada fizikal dan mental dengan aroma yang mampu 

merehatkan minda dan membantu memulihkan ketegangan.


Thursday, May 15, 2014

BERDOALAH BERSUNGGUH-SUNGGUH

Posted by moonlight at 3:19 PM 0 comments
 Assalamualaikum..

Alhamdulillah..bersua lagi kita kali ini dalam rancangan bersua muka.. hahaha...kann...dah mengarut dah ha.. hahah.. ha...dah cuci mata pada post sy sebelum ni? eh eh jgn cuci mata saja..nak suruh pilih yang berkenan dan beli la.. heheh.. kongsi-kongsi la rezeki dengan saya.. heheh..

ok2..dah la tu mengarut kan..sebenarnye terkesan dengan baca kisah kat bawah ni.. Allah..baru sedar diri..sebenarnya kita ni nak macam-macam..tapi minta nya tak sungguh-sungguh.. usaha tu memang buat..tapi entah cukup entah tidak kan? hmmm..

apa pun jom baca cerita kat bawah ni.. lepas ni kena minta doa apa yang dihajati bersungguh-sungguh..seriusss... :)

Kisah Sufi :
Ada seorang ahli sufi yang memang terkenal dengan doanya yang mustajab sehingga tiada satu pun doanya yang tidak dimakbulkan oleh Allah. Pada suatu hari, ahli sufi tersebut keluar dari rumah dengan berjalan kaki. Sehinggalah beliau sampai di depan sebatang sungai dan dia ingin ke seberang sana. Jika dia mahu, dia boleh saja berdoa kepada Allah supaya dia dapat berjalan di atas air dan menyeberang sungai dengan sekelip mata. Namun, beliau tidak melakukannya, bimbang akan timbul perasaan riak di dalam hatinya.
Setelah menunggu, datanglah sebuah samapan yang membawa penumpang ke seberang. Di atas sampan tersebut kelihatan beberapa orang yang mempunyai tujuan yang sama. Tiba-tiba, ada seorang lelaki yang bertanya kepada ahli sufi tersebut,
"Wahai ahli sufi, bagaimana kamu berdoa sehingga semua doa-doamu makbul?"
Ahli sufi hanya berdiam tanpa menjawab soalan lelaki tersebut.
Sehinggalah sampai satu masa hanya tinggal tiga orang dalam sampan tersebut iaitu pendayung sampan, lelaki serta ahli sufi tersebut. Tiba-tiba, ahli sufi menolak lelaki tadi sehingga terjatuh ke dalam sungai. Lelaki tersebut dengan semena-mena menjerit meminta tolong. Lelaki itu tidak tahu berenang, dan dia memang bersungguh-sungguh menjerit meminta tolong. Sehinggalah sampai masa pendayung sampan terjun untuk menyelamatkannya.
Sehinggalah lelaki tersebut selamat dan kembali berada di dalam sampan. Setelah menghilangkan penat akibat tercungap-cungap lemas tadi, dia kembali bertanya kepada ahli sufi,
"Wahai ahli sufi, mengapa engkau menolak aku ke dalam sungai?"
"Aku hanya bertanya satu soalan kepada engkau, bagaimana engkau berdoa dan semua doamu mustajab," sambung lelaki itu lagi.
"Itulah jawapanku kepada soalanmu," jawab ahli sufi.
Jawapan itu membuatkan lelaki tersebut terpinga-pinga. Ahli sufi kemudian menyambung dengan persoalan,
"Bagaimana keadaanmu ketika di dalam sungai tadi?"
"Tadi ketika di dalam sungai, aku menjerit-jerit meminta tolong. Berharap semoga adanya pertolongan yang datang, kerana aku sedar aku tak boleh berenang. Aku berdoa kepada Allah supaya adanya orang yang akan datang menyelamatkan aku. Aku bersungguh-sungguh berdoa meminta pertolongan dengan menjerit meminta tolong,"
"Itulah sebenarnya cara kita berdoa kepada Allah. Jika kita inginkan sesuatu daripada Allah, seharusnya kita minta dengan bersungguh-sungguh dan penuh dengan keyakinan dalam doa kita kepadanya,"
Akhirnya, lelaki yang bertanya faham dengan penjelasan yang cuba disampaikan oleh ahli sufi tadi.
Sebagai pengajaran bagi cerita yang disampaikan, berdoalah kepada Dia dengan bersungguh-sungguh. Berdoa dengan penuh keyakinan, dan percaya bahawa Allah sentiasa mendengar doa daripada hamba-hamba-Nya
Dari: PONDOK HABIB

MONOPOD MURAH

Posted by moonlight at 12:25 PM 0 comments
TERCARI-CARI MONOPOD MURAH?

HANYA RM 45 TERMASUK POSTAGE

SMS/WHATSAPP : 0139122428



TESTIMONI MIRACLE REFRESHING SPRAY

Posted by moonlight at 11:26 AM 0 comments





 HARGA TERBAIK DARI SY :
MIRACLE REFRESHING SPRAY

10 ML - RM9.90
30 ML - RM39.90
60 ML - RM79.90


----------------------------

LEBIH JIMAT DAN HARGA PROMOSI !!!

+++++ FREE GIFT


PAKEJ 1 - RM100

A) 50ML SWEET
30ML ELEGANT
FREE 10ML LOVELY
FREE GIFT CARD

@

B) 50ML ELEGANT
30ML SWEET
FREE 10ML LOVELY
FREE GIFT CARD

--------------------------

LEBIH JIMAT DAN HARGA PROMOSI !!!

+++++ FREE GIFT

PAKEJ 2 - RM39.60

10ML 2 PCS SWEET
10ML 2 PCS ELEGANT
FREE 10ML LOVELY
FREE GIFT CARD
 


UTK TEMPAHAN : 013 912 2428  (SMS/WHATSAPP)