Blogger Widgets

Tuesday, February 24, 2015

SHAWL SCARF SECRET MAC 2015

Posted by moonlight at 8:00 AM 0 comments
NEW ARRIVAL!!!!!

2 PILIHAN, INSTANT & SIMPLE...
INSTANT - DAH SIAP JAHIT, SARUNG JE NAK PAKAI.. SENANGKAN???
SIMPLE - BELUM JAHIT, JADI BOLEH BUAT GAYA SENDIRI..

INSTANT HANYA RM 59
SIMPLE HANYA RM 49

FREE POSTAGE KALAU BELI 3 DAN KE ATAS.. APA LAGI.. CEPAT PAKAT2 DENGAN SAUDARA MARA ATAU KWN2 UTK ORDER.. ♥

BERMINAT???

WHATSAPP 013 912 2428 UTK ORDER.. ;)
WHATSAPP 013 912 2428 UTK ORDER.. ;)
WHATSAPP 013 912 2428 UTK ORDER.. ;)
WHATSAPP 013 912 2428 UTK ORDER.. ;)

















Monday, February 23, 2015

Khasiat MRS Serum Essence

Posted by moonlight at 10:55 PM 0 comments
Khasiat MRS Serum Essence

1. Mengurangkan kekusustan rambut selepas mandi dan selepas bangun tidur.
2. Membantu tidur lebih lena
3. Mengurangkan Stress selepas penat belajar dan kerja
4. Menurunkan suhu badan ( sesuai untuk rawatan demam )
5. Membantu mengurangkan kehilangan minyak semulajadi pada rambut ( akibat penggunaan bahan kimia sodium laureth sulfate secara berlebihan )
6. Membantu menjadikan kulit lebih licin , halus dan selesa seperti memakai bedak badan.
7. Membantu melembapkan kulit
8. Mengurangkan kelemumur
9. Mengurangkan sakit kepala n migrain
10. Mengecutkan jerawat
11. Boleh digunakan sebagai pencuci muka
12. Mengurangkan kelemumur
13. Mengurangkan kutu kepala
14. Membantu mengurangkan loya ibu mengandung
15. mengurangkan kegatalan kulit kepala
16. Memberikan kesegaran selepas bekerja
17. Digunakan sebagai pencuci bahagian intim
18. Merawat masalah rambut berbuah dan bercabang



KEBAIKAN MRS UTK LELAKI DAN WANITA

Posted by moonlight at 10:52 PM 0 comments
Masalah Wanita dan Lelaki

1. Memberikan kesegaran yang luarbiasa
2. Mengurangkan selulit
3. Merawat keputihan
4. Mengurangkan senggugut
5. Mengurangkan stress
6. Alat perlindungan diri dari penjenayah
7. Mengurangkan bau badan
8. Mengurangkan rasa mengantuk
9. Mengurangkan stress otot untuk atlet sukan


KEBAIKAN MRS UTK KULIT

Posted by moonlight at 10:51 PM 0 comments
Masalah Kulit




1. Mengurangkan kesan gigitan nyamuk
2. Melembapkan kulit
3. Mengurangkan kesan lebam
4. Mengurangkan kesan parut
5. Membantu merawat ekzema
6. Mengecutkan jerawat
7. Merawat masalah ruam
8. Merawat cagu
9. Membantu mengurangkan elergik
10. Mengurangkan gelembung melecur
11. Merawat kudis
12. Merawat bisul
13. Merawat kurap
14. Merawat kayap
15. Mengurangkan luka


KEBAIKAN MRS UTK KESIHATAN

Posted by moonlight at 10:49 PM 0 comments
Masalah Kesihatan 

1. Membantu mengurangkan kembung perut bayi
2. Melegakan sakit gigi dan gusi
3. Merawat sakit kepala
4. Merawat buasir
5. Melegakan batuk
6. Mengurangkan demam
7. Melegakan selesema
8. Mencairkan kahak
9. Mengurangkan migrain
10. Melegakan kekejangan
11. Membantu menghilangkan lenguh badan dan otot
12. Merawat resdung
13. Menghentikan pendarahan
14. Mengeringkan luka pesakit kencing manis
15. Membantu pesakit strok dan lumpuh
16. Membantu pesakit sawan





KEBAIKAN MRS UTK RAMBUT

Posted by moonlight at 10:47 PM 0 comments

Masalah Rambut

1. Merawat keguguran rambut
2. Merawat kelemumur
3. Menghilangkan kutu
4. Melebatkan rambut
5. Sebagai tonik rambut
6. Melambatkan rambut berbuah
7. Menghitamkan rambut yang beruban



MIRACLE REFRESHING SCENT (SELESEMA/ASMA/ LELAH/ RESDUNG)

Posted by moonlight at 10:45 PM 0 comments


Merawat asma/lelah/resdung/selesema menggunakan MRS


1. Ambil air panas mendidih dan masukkan di dalam cawan/mug/mangkuk
2. Titiskan MRS ke dalam air panas tadi.
3. Hidu wap air panas campuran MRS tadi.
4. Untuk kesan yang lebih baik, tutup muka/kepala dengan tuala untuk mengelakkan wap air daripada keluar dengan cepat.

Miracle Refreshing Scent (BATUK/ SAKIT TEKAK)

Posted by moonlight at 10:42 PM 0 comments


Rawatan untuk batuk/sakit tekak menggunakan Miracle Refreshing Scent (MRS)




Rawatan secara luaran 
  1. Ambil nila* campur dgn MRS. Sapu di leher sebelum tidur.
  2. Kenapa nila? Kerana nila yang berwarna biru merupakan warna aura leher.
  3. Kenapa sblm tidur? Sebab waktu sebelum tidur adalah yang sesuai untuk memulihkan kembali peti suara kita. Insyallah kalau ada kahak esok paginya keluar sendiri tanpa rasa sakit dan pedih kat leher.

* cecair yg warna biru yang biasa digunakan untuk basuh baju sekolah.. nama botol biasa dijual UJALA

Rawatan dalaman
  1.  Bancuh air kosong + madu* + MRS ke dalam cawan. * pastikan madu asli untuk mengelakkan mendapat penyakit kencing manis.
  2.  Mula-mula kumur terlebih dahulu. Buat macam kumur listerin.
  3.  Yang selebihnya baru minum.

Jom berubat menggunakan bahan semulajadi!

TIPS PENGGUNAAN MIRACLE REFRESHING SPRAY

Posted by moonlight at 10:37 PM 0 comments

Tips merawat :
  • sakit kepala
  • migrain
  • demam
  • kelemumur
  • rambut gugur
  • rambut berbuah
  • rambut bercabang

Menggunakan MRS & Serum Essence :

  1. Sikat rambut menggunakan berus yang jarang.
  2. Kemudian basahkan rambut anda secara keseluruhan.
  3. Titiskan MRS Serum Essence di kulit kepala dan lurutkan juga pada rambut.
  4. Urut kepala anda dengan menggunakan jari selama beberapa minit. Elakkan menggunakan kuku sebab ia boleh merosakkan dan melukakan kulit kepala.
  5. Bila mint dan sensasi dingin MRS Serum Essence mula menyerap di dalam kulit kepala anda, bolehlah bilas.
  6. Ambil tuala dan bungkus kepala anda sehingga rambut separa kering. Elakkan menyikat rambut anda ketika rambut basah kerana pori-pori yang masih terbuka akan menggalakkan rambut lebih banyak gugur.
  7. Ambil MRS dan titikkan pada kulit kepala anda. Rapikan sekali MRS pada setiap helaian rambut.

WE ARE OPEN

Posted by moonlight at 10:22 PM 0 comments
Assalamualaikum dan hai semua!!!

D'moon Apparel open order dah hari ni..ada yang nk buat order boleh view album dan whatsapp atau inbox ke page kami utk order baju yang berkenan.. jemput cuci mata dan order yer... thanks to my lovely customer!!!


Sunday, February 22, 2015

Minyak Kelapa Dara

Posted by moonlight at 6:57 PM 0 comments
Minyak Kelapa Dara ialah minyak yang dikeluarkan dari buah kelapa cukup matang melalui proses khas dengan tidak merosakkan struktur asal atau khasiat semulajadi minyak kelapa yang terdapat di dalam buah kelapa tersebut.

Ia diproses secara semulajadi tanpa haba dan kimia lain. Terdapat sekurang-kurangnya 9 jenis asid lemak (Medium Chain Fatty Acids) iaitu asid caproic, caprylic, capric, lauric, myristic, stearic, oleic dan linoleic. Kajian sains menunjukkan ianya amat berguna untuk kesihatan manusia samada bayi, kanak-kanak, dewasa warga tua lelaki atau wanita.

Kelebihan VCO ini ialah ia menggunakan 100% bahan semulajadi yang sangat bagus diambil sebagai supplement tambahan terutamanya untuk kulit. Ianya dapat mengurangkan masalah jerawat, kulit kering, tona kulit tak sekata, strechmark bagi wanita hamil dan banyak lagi.

KEBAIKAN VCO :
~ Menghilangkan parut jerawat dan strechmark bagi wanita yang hamil.
~ Kulit tidak mengalami sebarang masalah jerawat, berminyak, dan kering.
~ Merawat luka dalaman dan luaran
~ Mengurangkan risiko penyakit jantung
~ Mengurangkan risiko penyakit hati
~ Mengurangkan risiko penyakit kencing manis
~ Mengurangkan risiko penyakit darah tinggi
~ Mengurangkan risiko penyakit buasir
~ Meningkatkan dan memperbaiki sistem pertahanan badan
~ Membantu memudahkan penyerapan kalsium oleh tubuh dan gigi
~ Membantu mengurangkan berat badan dengan meningkatkan angka metabolik.
~ Melembutkan kulit muka dan memberi perlindungan dari sinaran matahari.
~ Meningkatkan tenaga dan daya tahan fizikal dan mental.
~ Memperbaiki pencernaan dan penyerapan vitamin-vitamin
~ Melindungi tubuh daripada kanser.
~ Jerawat cepat susut
~ Regular semula PMS anda
~ Sistem penghadaman lebih baik
~ Kesuburan
~ Anti-virus. Menghalang dan melawan bakteria, kulat dan parasit.
~ Merawat sembelit
~ Melewatkan proses penuaan (awet muda)
~ Merawat masalah resdung dan tiroid
~ Merawat masalah rambut seperti keguguran, kelemumur, kutu dan kulit kepala berkuping
~ Kurangkan rasa senggugut
~ Batuk dan Selsema cepat hilang
~ Mengurangkan tidur berdengkur
~ Juga baik untuk ibu hamil

TIPS PENGAMBILAN MINYAK KELAPA DARA

1) MINUM / AMBIL minyak kelapa dara selepas breakfast / sarapan pagi & waktu malam (sebelum tidur) pada jam 10 malam.

2) KENAPA?? Pada masa ini, sistem pencernaan badan kita menjadi sedikit perlahan atau kurang aktif. Jadi ini akan memudahkan minyak kelapa dara bertindak dan bekerja dalam badan kita.

3) ELAKKAN pengambilan minyak kelapa dara pada waktu tengahari kerana pada masa ini, sistem badan kita sangat aktif bekerja untuk mencerna makanan dan sebagainya.

4) ELAKKAN juga pengambilan minyak kelapa dara sebelum makan kerana tindak balas mungkin tidak akan berlaku / kurang kerana minyak kelapa dara yang kita minum akan ditimpa oleh makanan yang kita ambil.

5) NAK KURUS??? Anda sendiri mesti pandai atur atau saiz hidangan sendiri. Pengambilan minyak kelapa dara akan menjadikan anda lebih bertenaga dan kadar metabolisma meningkat. Jika anda rasa selepas pengambilan minyak kelapa dara, anda kerap rasa lapar dan nafsu makan membuak-buak, LEBIHKAN saiz hidangan atau pengambilan IKAN dan sayur dalam diet harian anda.

6) PALING PENTING SEKALI... Pastikan anda minum air kosong dengan cukup, sekurang-kurangnya 3 liter sehari untuk membantu proses penyingkiran atau penyahtoksin dalam badan akan berjalan dengan lebih lancar dan badan akan terasa lebih segar dan bertenaga.

Sunday, February 15, 2015

D'Moon Apparel Bercuti Sementara

Posted by moonlight at 8:03 AM 0 comments
Assalamualaikum dan selamat pagi.. :)

order online akan di tutup 18/2/2015-23/2/2015 di D'Moon Apparel..

Jadi tggl hari ni 15/2/2015 isnin dan selasa sahaja customer tersayang boleh pilih2 dan order.. 17/2/2015 selasa order akan di ambil sehingga jam 11 pagi sahaja..

kita jumpa lagi 23/2/2015 malam utk order online.. thanks :)

selamat bercuti semua!!! 
Love : D'moon Apparel


Sunday, February 8, 2015

CLASSIC BUTTON JOINT COLOR JUBAH

Posted by moonlight at 10:39 AM 0 comments
WOW NEW ARRIVAL!!! CLASSIC JOINT COLOR BUTTON !!!!
- SESUAI UTK NURSING/ BF MOM/ IBU MENYUSU
- KAIN CHIFFON PEARL
- FULL LINING DENGAN KAIN SILK YANG SEJUK
- SEMUA BUTANG DI DADA BERFUNGSI
- ADA ZIP BAHAGIAN TEPI

RM70 SEMENANJUNG / RM75 SABAH SARAWAK(FREE POSTAGE)



Measurement:
Size S: Length: 140cm Bust: 89cm Waist: 78cm Shoulder: 35.5cm Sleeve: 59cm Hem: 226cm
Size M: Length: 141cm Bust: 93cm Waist: 82cm Shoulder: 36.5cm Sleeve: 60cm Hem: 230cm
Size L: Length: 142cm Bust: 97cm Waist: 86cm Shoulder: 38cm Sleeve: 61cm Hem: 234cm
Size XL: Length: 143cm Bust: 101cm Waist: 90cm Shoulder: 39.5cm Sleeve: 62cm Hem: 238cm
Material : Pearl Chiffon With Full Silk Inner Lining
Detail : All Functional Button.
Description: Side Zip.

WHATSAPP 013 912 2428
WHATSAPP 013 912 2428
WHATSAPP 013 912 2428

Saturday, February 7, 2015

TURUN NAIK

Posted by moonlight at 7:11 PM 0 comments
Assalamualaikum..

wah lama tak berceloteh kat blog tersayang ni.. sy tau ada yang baca.. tak pe.. sy suka anda nk tau kehidupan sy.. itu menunjukkan yang sy penting dlm hidup anda dan anda sedang mendoakan yang baik2 utk sy.. sy pun.. yang baik2 sy doakan utk anda semua.. malah utk semua my lovely customer.. thanks bg sokongan pada D'Moon Apparel.. 

dlm kehidupan ni ada naik dan turun nya kan.. sama juga dengan sy.. hehe.. niaga pun ada naik dan turun.. itu normal.. malah iman kita pun ada naik turun.. ada yang bising bila minyak naik.. salah kan semua yang kat atas.. walhal cuba berbalik pada agama kita.. tidak akan terjadi sesuatu kalau tidak dengan izin Allah.. igt tu.. jgn merungut.. tp byk kan bersyukur.. usah sibuk dgn politik.. baik kita sibuk dengan cari ilmu agama.. itu yang terbaik dan bekalan kekal kita.. buat amalan terbaik bekalan di sana yang kekal.. en hubby selalu ckp.. kita akan masuk syurga dengan RAHMAT ALLAH.. cuba buat yang terbaik.. kita manusia tak lari dari kesilapan.. sama2 kita berubah ke arah kebaikan..

dan sekarang pula minyak pun dah turun..jom syukur pada rahmat Allah ni..walau sejujurnya sy sedikit risau.. myk turun means negara kita dah hampir sama dengan negara yang matawang nya sangat rendah.. sama2 kita usaha stabil kan ekonomi kita.. jgn lupa juga mintak pada yang Maha Berkuasa.. Allah.. hanya dia dapat menjadikan sesuatu..

semua yang berlaku ni mmg dah tertulis dan dah ditetapkan Allah..sama juga kesabaran sy yang ada turun dan naik..kami diuji dengan masih menunggu zuriat.. kdg2 sy boleh senyum dan tenang dengan pertanyaan org sekeliling atau melihat org lain bahagia dengan anak2(tiba2 sebak).. tp kdg2 sy tak sabar dengan semua ni.. itu normal.. hanya mereka yang terpilih diuji begini.. bukan senang nk jaga hati kan.. berusaha!!! biar graf kita naikkkk je.. tak nak naik turun lagi dah.. tlg doakan kami.. doakan kami dpt baby tahun ni.. teringin sangat.. :( hanya Allah dpt balas budi baik kalian.. hanya doa yang kami harapkan..

ok kita lupakan yang emo ni.. tak leh layan sangat.. haha.. en hubby pelik dah 3 mggu sayang dia ni tak ngadap cerita korea.. haha.. sbb nya dah habis tgk semua cerita yang best.. sbb tu tak tgk dah.. tgh cari mood lagi.. biasa lah kan mood pun ada naik dan turun kan.. haha..kalau ada cadangan cerita korea best jgn segan2 bgtau eh.. thanks :)

p/s : en hubby panggil ahliyya je semalam.. hahah.. nnti kita cerita apa maksud ahliyya dan apa cerita sebaliknya.. hehe

thanks for reading!!! :)

Friday, February 6, 2015

DENIM BUTTON BLOUSE

Posted by moonlight at 8:54 PM 0 comments
DENIM BUTTON BLOUSE

RM55 SEMENANJUNG / RM 60 SABAH SARAWAK(HARGA DAH TERMASUK KOS POS LAJU)

Measurement:
Size M: Length: 83cm Bust: 96cm Shoulder: 37cm Sleeve: 60cm Hem: 114cm
Size L: Length: 85cm Bust: 100cm Shoulder: 38cm Sleeve: 61cm Hem: 118cm
Size XL: Length: 87cm Bust: 105cm Shoulder: 39cm Sleeve: 62cm Hem: 123cm
Material : Denim Cotton
Description: 9 Functional Buttons.

WHATSAPP 013 912 2428
WHATSAPP 013 912 2428
WHATSAPP 013 912 2428