Blogger Widgets

Saturday, January 16, 2016

Kisah Rasulullah dengan limau masam.

Posted by moonlight at 8:47 PM 0 comments
Kisah Rasulullah dengan limau masam.

"Suatu hari Rasulullah SAW didatangi oleh seorang wanita kafir. Ketika itu baginda bersama beberapa orang sahabat. Wanita itu membawa beberapa biji buah limau sebagai hadiah untuk baginda. Cantik sungguh buahnya.Siapa yang melihat pasti terliur. Baginda menerimanya dengan senyuman gembira. Hadiah itu dimakan oleh Rasulullah SAW seulas demi seulas dengan tersenyum.

Biasanya Rasulullah SAW akan makan bersama para sahabat, namun kali ini tidak. Tidak seulas pun limau itu diberikan kepada mereka. Rasulullah SAW terus makan. Setiap kali dengan senyuman, hinggalah habis semua limau itu. Kemudian wanita itu meminta diri untuk pulang, diiringi ucapan terima kasih dari baginda. Sahabat-sahabat agak hairan dengan sikap Rasulullah SAW itu.

Lalu mereka bertanya. Dengan tersenyum Rasulullah SAW menjelaskan "Tahukah kamu, sebenarnya buah limau itu terlalu masam semasa saya merasainya kali pertama. Kiranya kalian turut makan bersama, saya bimbang ada di antara kalian yang akan mengenyetkan mata(buat muka makan masam) atau memarahi wanita tersebut. Saya bimbang hatinya akan tersinggung. Sebab tu saya habiskan semuanya."

Begitulah akhlak Rasulullah SAW. Baginda tidak akan memperkecil-kecilkan pemberian seseorang biarpun benda yang tidak baik, dan dari orang bukan Islam pula. Wanita kafir itu pulang dengan hati yang kecewa. Mengapa? Sebenarnya dia bertujuan ingin mempermain-mainkan Rasulullah SAW dan para sahabat baginda dengan hadiah limau masam itu. Malangnya tidak berjaya. Rancangannya di'tewas'kan oleh akhlak mulia Rasulullah SAW.

Moral :
1. Ikuti akhlak Rasulullah.. tidak pernah mencemuh mknn atau pun komen mknn diberi atau di makan..
2. Baginda tidak akan memperkecil-kecilkan pemberian seseorang biarpun benda yang tidak baik, dan dari orang bukan Islam pula.
3. Sentiasa bersyukur dengan rezeki yang kita dapat.
4. Walau masam nabi tidak sedikit membuat muka tidak senang.
5. Semoga kita semua dapat ikuti akhlak terpuji Nabi Muhammad S.A.W

Friday, January 15, 2016

BLOUSE SHIRT (Round Collar Tribal Design Top)

Posted by moonlight at 2:33 PM 0 comments
Round Collar Tribal Design Top

RM45 SEMENANJUNG / RM50 SABAH SARAWAK (FREE POSTAGE)

 Measurement:Length:72cm Shoulder:39cm Bust:92cm Waist:92cm Sleeve:52cm
Material:Cotton with Soft Inner

WHATSAPP 013 912 2428 TO ORDER
WHATSAPP 013 912 2428 TO ORDER
WHATSAPP 013 912 2428 TO ORDER


Monday, January 11, 2016

MRS CRAZY SALE

Posted by moonlight at 6:06 PM 0 comments
MRS CRAZY SALE :)

Sempena jualan PENGHABISAN STOK MRS Limited Edition!!!

Pakej MRS CRAZY SALE:


PAKEJ A : ELEGANT

1 MRS LE 10ml Elegant
1 MRS LE 30ml Elegant
1 SERUM 40ml
1 Free Gift (MRS Car stiker)
Hadiah Cabutan Bertuah : IPHONE6

PAKEJ B : SWEET

1 MRS LE 10ml Sweet
1 MRS LE 30ml Sweet
1 SERUM 40ml
1 Free Gift (MRS Car Stiker)
Hadiah Cabutan Bertuah : IPHONE6

CRAZY SALE : RM 59.90
HARGA ASAL : RM79.80

JIMAT : RM19.90


Ingin cuba? WHATSAPP 013 912 2428 plz.. no call or sms.. just whatsapp okay!
@
Mesej terus kami di 》 https://m.facebook.com/messages/thread/530556577108472
LIKE PAGE : https://www.facebook.com/miraclemrs/
‪#‎yes‬ ‪#‎limitededition‬ ‪#‎minyakkelapadarawangi‬ ‪#‎miraclerefreshingscent‬ ‪#‎iphone6‬ ‪#‎MRS‬ ‪#‎MRSERUM‬ ‪#‎MRSPRAY‬ ‪#‎VCO‬ ‪#‎WANGISEJUKBERANGIN‬

Saturday, January 9, 2016

NEW TOP SHIRT

Posted by moonlight at 8:30 AM 0 comments
Top shirt labuh bawah punggung.. cotton type dan elegant! :)

Jom2 view.. mana tau berkenan.. cantik..

boleh view gambar.. detail harga, material dan saiz pun ada.. klik gambar eh! ;)
RM50 SEMENANJUNG/ RM55 SABAH SARAWAK (FREE POSTAGE)

Korea Fashion Long Top Grey

Size : Free
Material : Mercerized Cotton + Lace
Shoulder : 42cm
Sleeves : 52cm
Length : 89cm
Bust : 110cm ~ 114cm
Waist : 108cm ~ 112cm
Hip : 114cm ~ 118cm

Trendy Duo Tone Long Top

RM50 SEMENANJUNG / RM55 SABAH SARAWAK ( FREE POSTAGE )

Measurement:Length:81cm Shoulder:38cm Bust:98cm Waist:98cm Sleeve:57cm
Material:Cotton

WHATSAPP TO ORDER 013 912 2428
WHATSAPP TO ORDER 013 912 2428
WHATSAPP TO ORDER 013 912 2428

Trendy Duo Tone Long Top

RM50 SEMENANJUNG / RM55 SABAH SARAWAK ( FREE POSTAGE )

Measurement:Length:81cm Shoulder:38cm Bust:98cm Waist:98cm Sleeve:57cm
Material:Cotton

WHATSAPP TO ORDER 013 912 2428
WHATSAPP TO ORDER 013 912 2428
WHATSAPP TO ORDER 013 912 2428

RM45 SEMENANJUNG / RM50 SABAH SARAWAK ( FREE POSTAGE )

Sturdy Cotton T-shirt
Size : M :Shoulder: 37cm Sleeves: 57cm Length: 69cm Bust: 92cm
Hips: 96cm Hem: 100cm
Size : L : Shoulder: 38cm Sleeves: 57cm Length: 69cm Bust: 94cm Hips: 102cm Hem: 104cm
Material: Sturdy Cotton
Weight: 200grams

WHATSAPP 013 912 2428

RM50 SEMENANJUNG / RM55 SABAH SARAWAK (FREE POSTAGE)

Trendy Long Stripe Top

Measuremen t:Length:96cm Bust:96cm Waist:93cm Shouldertosleeve:64cm
Material:Cotton

WHATSAPP 013 912 2428

Tribal Cat Design Long Sleeve Top

RM50 SEMENANJUNG / RM55 SABAH SARAWAK (FREE POSTAGE)

Measurement:Length:73cm Shoulder:37-38cm Bust:86-96cm Waist:84-96cm Hips:86-96cm
Material:Cotton with Soft Inner

WHATSAPP 013 912 2428

Tribal Cat Design Long Sleeve Top

RM50 SEMENANJUNG / RM55 SABAH SARAWAK (FREE POSTAGE)

Measurement:Length:73cm Shoulder:37-38cm Bust:86-96cm Waist:84-96cm Hips:86-96cm
Material:Cotton with Soft Inner

WHATSAPP 013 912 2428

RM50 SEMENANJUNG / RM55 SABAH SARAWAK (FREE POSTAGE)

Trendy Long Stripe Top

Measuremen t:Length:96cm Bust:96cm Waist:93cm Shouldertosleeve:64cm
Material:Cotton

WHATSAPP 013 912 2428

whatsapp 013 912 2428 to order neh
whatsapp 013 912 2428 to order neh
whatsapp 013 912 2428 to order neh

Friday, January 8, 2016

MIRACLE REFRESHING SCENT YES

Posted by moonlight at 10:52 PM 0 comments
YES MRS TINGGAL BEBERAPA HARI LAGI!

Year End Sales (YES) akan berakhir 31.1.2016. Cepat grab sebelum KEHABISAN STOK

.
Pakej MRS LE (limited edition)

PAKEJ A

1 MRS LE 30ml Elegant
1 MRS Trial Pack LE Elegant
1 Free Gift (MRS Car stiker)














 PAKEJ B

1 MRS LE 30ml Sweet
1 MRS Trial Pack LE Sweet
1 Free Gift (MRS Car Stiker)














Harga Jualan untuk Pakej promosi ini adalah RM 55 Tanpa Postage.

HARGA ASAL RM59.90
JIMAT RM4.90


Ingin cuba? WHATSAPP 013 912 2428
@
Mesej terus kami di 》 https://m.facebook.com/messages/thread/530556577108472

LIKE PAGE : https://www.facebook.com/miraclemrs/

‪#‎yes‬ ‪#‎limitededition‬ ‪#‎minyakkelapadarawangi‬ ‪#‎miraclerefreshingscent‬ ‪#‎iphone6‬ ‪#‎MRS‬ ‪#‎MRSERUM‬ ‪#‎MRSPRAY‬ ‪#‎VCO‬ ‪#‎WANGISEJUKBERANGIN‬

Tuesday, January 5, 2016

JIMAT DENGAN MIRACLE REFRESHING SCENT

Posted by moonlight at 4:40 PM 0 comments
JIMAT DENGAN MRS!πŸ‘πŸ»

Nak tahu bagaimana dapat jimatkan perbelanjaan dengan MRS?πŸ’–

Sekarang ni semua harga naik, sebaliknye harga duit makin jatuh. 

Memandangkan duit RM RM RM mengalir laju untuk dihabiskan, tapi mengalir lesu untuk dapatkan,jom kita belajar berjimat. 

Saper suke tips jimat, jom bace sampai habis .πŸ™‹

1. Bile PENING KEPALA, tak perlu beli PANADOL. Sapu MRS pastu selawat. Pening hilang, pahala pun dapat.

2. Bile BATUK, tak perlu jumpa doktor untuk beli ubat batuk yang warna coklat tu. Sapu MRS di dada dan leher, selawat banyak-banyak. Insyaa Allah batuk kurang, kahak pun keluar.

3. Anak RUAM? Sapu MRS lepas mandi, selawat dan doa supaya disembuhkan. Insyaa Allah anak tidur lena, ruam pun kurang.

4. Anak KEMBUNG perut, tak boleh TIDUR malam. Kita yang penat kerja, STRESS pulak. Sapu MRS kat perut anak, urut-urut pastu selawat. Insyaa Allah lena dia tidur.

5. RAMBUT GUGUR, KELEMUMUR, KUTU? Tak perlu beli shampu pun nanti makin botak rambut. Pakai MRS & SERUM jer. Kelemumur hilang, anak rambut tumbuh, kutu pun cabut lari!

NAK JIMAT? BELILAH MRS, MINYAK SERBAGUNA uolls!😍😍😍

-------
BELI MRS LE & BERPELUANG MENANG IPHONE 6

.

Year End Sales (YES) telah bermula pada 1.12.2015 berakhir 31.1.2016.

.

Pakej MRS LE (limited edition)

πŸ’– PAKEJ A πŸ’–
1 MRS LE 30ml Elegant
1 MRS Trial Pack LE Elegant
1 Free Gift (MRS Car stiker) 
Peluang Menang Iphone 6.

πŸ’™ PAKEJ B πŸ’™
1 MRS LE 30ml Sweet
1 MRS Trial Pack LE Sweet
1 Free Gift (MRS Car Stiker)
Peluang Menang Iphone 6.

Harga Jualan untuk Pakej promosi ini adalah RM 55 Tanpa Postage.

Harga Asal adalah seperti berikut :
MRS LE 30ml RM 45.00
MRS LE 10ml RM 14.90

JIMAT RM4.90 😍.

#yes #limitededition #minyakkelapadarawangi #miraclerefreshingscent #iphone6 #MRS #MRSERUM #MRSPRAY #VCO #WANGISEJUKBERANGIN

Ingin cuba? WHATSAPP 013 912 2428
@
Mesej terus kami di 》 https://m.facebook.com/messages/thread/530556577108472?__mref=message_bubble&_rdr=p

LIKE PAGE : https://www.facebook.com/miraclemrs/

#minyakserbaguna #minyakkelapadarawangi #tipsjimat #pening #batuk #ruam #kelemumur #kutu

COKLAT BERYLS MURAH DAN SEDAP

Posted by moonlight at 4:23 PM 0 comments
Coklat beryls SESAME yang HOT menjadi rebutan ramai customer!!!! πŸ˜πŸ«πŸ‘πŸ»

Sedap okay! white coklat salut dengan sesame biji2 tu lepas tu dlm ada badam sebiji.. sebiji tau, bukan skit.. rasa coklat lemak2.. sekali hadap mmg confirm susah nak berhenti! 🍫🍫🍫🍫🍫🍫🍫😘😘😘

nyum!!! tak caya? cuba lah.. confirm tak rugi beli.. harga murah.. boleh beli 500g atau 1kg atau borong terus! coklat lain jenis pun ada.. ada 9 pilihan.. coklat beryls coklat beryls coklat beryls.. Nyum!!!❤️❤️❤️❤️

WHATSAPP 🍫🍫🍫
🍫🍫🍫🍫🍫🍫
WHATSAPP 🍫🍫🍫
🍫🍫🍫🍫🍫🍫
WHATSAPP 🍫🍫🍫
🍫🍫🍫🍫🍫🍫

Monday, January 4, 2016

PRINCESS CUT FLARE RESTOCK

Posted by moonlight at 2:06 PM 0 comments
RESTOCK HOT SELLING!!!

PRINCESS CUT FLARE YANG MMG DR DULU MENJADI KESUKAAN RAMAI.. ❤️

RM70 SEMENANJUNG/ RM75 SABAH SARAWAK (FREE POSTAGE)

Princess cut jubah
Measurement: 
Size S: Length: 139cm Bust: 90cm Shoulder: 36cm Sleeve: 58cm Waist: 82cm Hem: 286cm 
Size M: Length: 140cm Bust: 94cm Shoulder: 37cm Sleeve: 59cm Waist: 86cm Hem: 290cm 
Size L: Length: 142cm Bust: 98cm Shoulder: 38.5cm Sleeve: 59.5cm Waist: 90cm Hem: 294cm
Size XL Length: 143cm Bust: 102cm Shoulder: 40cm Sleeve: 60cm Waist: 94cm Hem: 298cm 
Material: Pearl Chiffon With Full Silk Inner Lining

WHATSAPP TO ORDER 013 912 2428
WHATSAPP TO ORDER 013 912 2428
WHATSAPP TO ORDER 013 912 2428

MRS LIMITED EDITION PROMO

Posted by moonlight at 2:01 PM 0 comments
Nak Iphone 6 ? boleh.. dgn syarat beli dulu MRS limited edition ni.. pilih pakej A atau pakej B.. promo habis hujung bulan 1 2016 ni.. HQ akan umumkan sapa yang bertuah dpt iphone 6 ni.. πŸ‘πŸ»πŸ‘πŸ»

mana tau anda bertuah dan murah rezeki.. boleh iphone 6 haaa.. dah beli MRS LE belum? kalau dah baru boleh isi borang dan masukkan no cabutan bertuah yang ada pada botol MRS LE (link borang agen akan bagi jika beli).. simpan botol tu sehingga di umumkan pemenang iphone 6 ! mudah kan? πŸ˜‰πŸŒΈ

murah ni.. sebut pun promo kan.. 😍
----------

BELI MRS LE & BERPELUANG MENANG IPHONE 6

.

Year End Sales (YES) telah bermula pada 1.12.2015 berakhir 31.1.2016.

.

Pakej MRS LE (limited edition)

πŸ’– PAKEJ A πŸ’–
1 MRS LE 30ml Elegant
1 MRS Trial Pack LE Elegant
1 Free Gift (MRS Car stiker) 
Peluang Menang Iphone 6.

πŸ’™ PAKEJ B πŸ’™
1 MRS LE 30ml Sweet
1 MRS Trial Pack LE Sweet
1 Free Gift (MRS Car Stiker)
Peluang Menang Iphone 6.

Harga Jualan untuk Pakej promosi ini adalah RM 55 Tanpa Postage.

Harga Asal adalah seperti berikut :
MRS LE 30ml RM 45.00
MRS LE 10ml RM 14.90

JIMAT RM4.90 😍.

#yes #limitededition #minyakkelapadarawangi #miraclerefreshingscent #iphone6 #MRS #MRSERUM #MRSPRAY #VCO #WANGISEJUKBERANGIN

Ingin cuba? WHATSAPP 013 912 2428
@
Mesej terus kami di 》 https://m.facebook.com/messages/thread/530556577108472?__mref=message_bubble&_rdr=p

LIKE PAGE : https://www.facebook.com/miraclemrs/

Saturday, January 2, 2016

COKLAT BERYL'S JUALAN ONLINE

Posted by moonlight at 10:26 AM 0 comments
Chocolate Beryl's dari Kilang 

Kepada penggemar coklat . ❤️❤️❤️❤️

Yang gilakan coklat . Yg sukakan coklat . Yg terasa nak makan coklat . Yg mengidam nak makan coklat . pm kami laju2. whatsapp 013 912 2428😍

Pastinya harga terbaik daripada kami. Belian dengan harga borong.🍫🍫🍫🍫

Mmg rugi siapa tak cuba !!!

COD area ampang .. tempat lain pos laju dengan pembungkusan tip top utk jaga kualiti coklat kami!!! 

Pilih pilihan coklat anda 🍫
🍫Almond
🍫Raisin ( Kismis )
🍫Mix almond & raisin 
🍫Dark Choc
🍫White Choc
🍫Mix Dark & white Choc
🍫Tiramisu almond milk
🍫Tiramisu almond white
🍫Tiramisu milk choc ( Tanpa kacang )
🍫Almond Bittersweet
🍫Choc Sesame

WhatsApp me now!!! 🏻🏻🏻