Blogger Widgets

Tuesday, June 30, 2015

COLOR BLOCK JUBAH

Posted by moonlight at 5:08 PM 0 comments
RESTOCKKK!!!!!

COLOR BLOCK JUBAH 

RM 75 SEMENANJUNG / RM 80 SABAH SARAWAK (FREE POSTAGE)

Measurement:
Size S: Length: 145cm Bust: 94cm Waist: 88cm Shoulder: 37cm Sleeve: 60cm
Size M: Length: 145cm Bust: 98cm Waist: 92cm Shoulder: 38cm Sleeve: 61cm
Size L: Length: 145cm Bust: 104cm Waist: 100cm Shoulder: 39cm Sleeve: 62cm
Size XL: Length: 145cm Bust: 110cm Waist: 106cm Shoulder: 40cm Sleeve: 63cm
Material: Pearl Chiffon With Full Silk Inner Lining

WHATSAPP TO ORDER 013 912 2428
WHATSAPP TO ORDER 013 912 2428
WHATSAPP TO ORDER 013 912 2428

Saturday, June 27, 2015

PRINCESS CUT FLARE JUBAH DRESS

Posted by moonlight at 11:30 PM 0 comments
18 COLOR PRINCESS CUT FLARE YANG HOT INI READY STOK!!!

PRINCESS CUT FLARE JUBAH DRESS

RM 70 SEMENANJUNG / RM 75 SABAH SARAWAK (FREE POSTAGE)
Measurement:
Size S: Length: 139cm Bust: 90cm Shoulder: 36cm Sleeve: 58cm Waist: 82cm Hem: 286cm
Size M: Length: 140cm Bust: 94cm Shoulder: 37cm Sleeve: 59cm Waist: 86cm Hem: 290cm
Size L: Length: 142cm Bust: 98cm Shoulder: 38.5cm Sleeve: 59.5cm Waist: 90cm Hem: 294cm
Size XL Length: 143cm Bust: 102cm Shoulder: 40cm Sleeve: 60cm Waist: 94cm Hem: 298cm
Material: Pearl Chiffon With Full Silk Inner Lining

WHATSAPP TO ORDER 013 912 2428
WHATSAPP TO ORDER 013 912 2428
WHATSAPP TO ORDER 013 912 2428

Thursday, June 25, 2015

JOINT COLOR PUFFY JUBAH

Posted by moonlight at 2:34 PM 0 comments
NEW COLOR ARRIVAL!!!

JOINT COLOR PUFFY JUBAH

RM70 SEMENANJUNG/ RM75 SABAH SARAWAK (FREE POSTAGE)
Measurement:
Size S: Length: 138cm Bust: 90cm Waist: 85cm Shoulder: 35.5cm Sleeve: 59.5cm Hem: 240cm
Size M: Length: 139cm Bust: 95cm Waist: 90cm Shoulder: 37cm Sleeve: 60cm Hem: 244cm
Size L: Length: 140cm Bust: 100cm Waist: 95cm Shoulder: 38.5cm Sleeve: 60.5cm Hem: 248cm
Size XL: Length: 141cm Bust: 105cm Waist: 100cm Shoulder: 40cm Sleeve: 61cm Hem: 252cm
Material : Pearl Chiffon With Full Silk Inner Lining
Description: Functional button at cuff.

WHATSAPP 013 912 2428
WHATSAPP 013 912 2428
WHATSAPP 013 912 2428

Wednesday, June 24, 2015

CLASSIC BUTTON JUBAH

Posted by moonlight at 11:48 AM 0 comments
NEW COLOR CLASSIC BUTTON JUBAH

-SGT SESUAI UTK BF MUM
-FULL LINING
-WUDUK FRIENDLY

RM 70 SEMENANJUNG / RM 75 SABAH SARAWAK (FREE POSTAGE)

Measurement:
Size S: Length: 139cm Bust: 90cm Shoulder: 36cm Sleeve: 59cm Waist: 80cm Hem: 258cm
Size M: Length: 140cm Bust: 94cm Shoulder: 37cm Sleeve: 59cm Waist: 84cm Hem: 262cm
Size L: Length: 142cm Bust: 98cm Shoulder: 38cm Sleeve: 59cm Waist: 88cm Hem: 266cm
Size XL: Length: 143cm Bust: 102cm Shoulder: 39cm Sleeve: 59cm Waist: 92cm Hem: 270cm
Material: Blended Chiffon With Full Silk Inner Lining.
Description: Functional Button

WHATSAPP UTK ORDER 013 912 2428
WHATSAPP UTK ORDER 013 912 2428
WHATSAPP UTK ORDER 013 912 2428

Tuesday, June 23, 2015

PRADA LACE JUBAH - RESTOCK!!!

Posted by moonlight at 8:01 PM 0 comments
RESTOCK PRADA LACE JUBAH (FRIENDLY FOR BF MUM/ WUDUK )

LAMA BETUL NAK TGGU STOK SAMPAI HA.. BUAT YANG TERTANYA2 BAJU NI BILA RESTOCK..NOW DAH BOLEH ORDER...

RM 80 SEMENANJUNG / RM 85 SABAH SARAWAK 

Measurement:
Size S: Length: 141cm Bust: 88cm Shoulder: 36cm Sleeve: 58cm Hem: 196cm
Size M: Length: 142cm Bust: 94cm Shoulder: 37cm Sleeve: 59cm Hem: 200cm
Size L: Length: 143cm Bust: 98cm Shoulder: 38.5cm Sleeve: 60cm Hem: 204cm
Size XL: Length: 143cm Bust: 103cm Shoulder: 40cm Sleeve: 61cm Hem: 208cm
Material : Quality Mixed Satin With Silk Inner Lining ( Sleeve no lining )
Description: Front zip for BF , Both sleeve end with zip.

WHATSAPP JE UTK ORDER 013 912 2428
WHATSAPP JE UTK ORDER 013 912 2428
WHATSAPP JE UTK ORDER 013 912 2428



Wednesday, June 17, 2015

MIRACLE REFRESHING SCENT & SERUM

Posted by moonlight at 9:00 AM 0 comments
MIRACLE REFRESHING SCENT & SERUM


ADA YANG BERTANYA APA BEZA MRS DENGAN SERUM.

MRS - MINYAK KEPALA DARA YANG WANGI, MINT DAN MENYEGARKAN. SANGAT SESUAI UTK DI SAPU DI KEPALA JIKA MEMPUNYAI MASALAH KELEMUMUR ATAU KEGUGURAN RAMBUT. DIGALAKKAN SAPU SELEPAS MANDI PAGI DAN PTG. BOLEH JUGA DIBUAT MINYAK URUT UTK LENGUH2 BADAN. JUGA SESUAI UTK HILANGKAN BATUK, DEMAM ATAU SELESEMA.. SESUAI DAN TERBUKTI MEMBANTU MEREKA YANG SELALU SAKIT KEPALA ATAU MIGRAIN. IKHTIAR KAN DITUNTUT..


SERUM - (WARNA HIJAU) DIFORMULASIKAN DARI EPAL HIJAU, MINT. SANGAT SESUAI UTK DIJADIKAN MANDIAN. BOLEH DIJADIKAN SHAMPOO ATAU SABUN MANDIAN. BERANGIN BILA MANDI DAN MEMBERIKAN KESEGARAN. DINASIHATKAN GUNA SETITIK DUA UTK ELAKKAN KEJUTAN BERANGIN JIKA TIDAK BIASA DAN TAHAN. TAPI DIJAMIN KALAU LETIH DAN PANAS BADAN, SELEPAS MANDIAN SERUM ANDA AKAN SEGAR SESEGARNYA..

***PRODUK INI ADALAH BUATAN BUMIPUTERA DAN MUSLIM.

WHATSAPP UTK ORDER 013 912 2428

Tuesday, June 16, 2015

Miracle Refreshing Scent

Posted by moonlight at 8:00 AM 0 comments
Miracle Refreshing Scent ada 2 produk utama iaitu :

✔Miracle Refreshing Spray yang dihasilkan dari minyak kelapa dara, diperkaya dengan aromaterapi dan mint. Amat sesuai utk sapuan dari hujung rambut hingga hujung kaki yang pasti akan melegakan dan menyegarkan anda.

✔Produk baru yang turut meletup ialah Miracle Serum Essence. Ia diperbuat dari pati epal hijau dan mint. Amat sesuai untuk syampoo rambut dan mandian badan.

Ingin sy bantu anda utk segar dan sihat? sy sedia membantu..

WHATSAPP 013 912 2428
WHATSAPP 013 912 2428

Monday, June 15, 2015

Adakah wajib solat di masjid?

Posted by moonlight at 10:28 PM 0 comments
Adakah wajib solat di masjid?

Kelebihan solat jemaah 25 atau 27 kali ganda

Ada beberapa hadis Nabi menjelaskan tentang solat berjemaah. Pertama sabda Nabi saw bermaksud;

“Solat berjemaah itu lebih baik daripada solat bersendirian 27 kali ganda” (riwayat Imam al-Bukhari dan Imam Muslim).

Ada pula di dalam riwayat 25 kali ganda. Seperti hadis riwayat Abu Hurairah r.a. bahawa Rasulullah saw bersabda yang bermaksud:

“Solat seseorang dengan berjemaah itu digandakan 25 kali ganda berbanding solat yang dikerjakan di rumah atau di pasar. Demikian itu, kerana apabila seseorang berwuduk dan menyempurnakan wuduknya, kemudian pergi ke masjid dengan tujuan khusus untuk solat, maka setiap kali ia melangkah kaki, diangkat satu darjat dan dihapuskan satu dosa. Dan bila ia mengerjakan solat, maka malaikat sentiasa memohon rahmat kepadanya selama ia berada di tempat solat selagi ia tidak berhadas (doanya iaitu): “Ya Allah, ampunilah dia ya Allah kasihanilah ia. Dan (para malaikat sentiasa mendoakan) selama ia menanti solat” (riwayat Imam Muslim).

Daripada hadis ini difahami bahawasanya solat bersendirian ini adalah baik dan solat berjemaah adalah lebih baik. Maka solat berjemaah adalah tidak wajib.

Nabi ingin membakar rumah orang yang tidak hadir solat jemaah

Pendapat kedua pula yang mewajibkan solat jemaah, melihat kepada hadis Nabi saw bermaksud;

“Demi yang jiwaku ada ditanganNya, sungguh aku telah berniat kuat untuk memerintahkan agar dikumpulkan kayu bakar kemudian aku perintahkan solat dan dikumandangkan adzan untuk solat, kemudian aku perintah seseorang untuk mengimami manusia dan aku akan mendatangi orang-orang yang tidak menghadiri solat maka akan aku bakar rumah-rumah mereka. Demi yang jiwaku ada di tangan-Nya, seandainya salah seorang dari mereka mengetahui bahwa dia akan mendapatkan sekerat daging atau dua iga kambing yang bagus pasti dia akan menghadiri solat isya’. ” (riwayat Imam al-Bukhari dan Imam Muslim, dari lafaz Imam Bukhari)

Di sini bermaksud rumah orang-orang yang tidak solat subuh. Jadi hadis ini menunjukkan betapa Nabi S.A.W mengambil kira pentingnya solat secara berjemaah bahkan telah menjadi satu adat kebiasaan para sahabat Nabi di zaman itu mengenali orang-orang sekeliling melalui solat berjemaah. Sesiapa sahaja yang tidak solat jemaah pada ketika itu akan dikatakan munafik. Dari Abu Hurairah ra bahwa Rasulullah saw bersabda, maksudnya;

“Solat yang paling berat bagi orang-orang munafik adalah solat Isya dan Subuh, seandainya mereka mengetahui keutamaan yang ada pada dua solat itu pasti akan mendatanginya meskipun dengan merangkak.” (riwayat Imam al-Bukhari dan Imam Muslim)

Ini menunjukkan betapa pentingnya kedudukan solat jemaah pada ketika itu.

Hasil daripada perisian ini maka keluarlah pendapat di dalam mazhab Imam as-Syafi’e, mereka melihat bahawasanya apabila Nabi menggunakan perkataan afdhal. Bermaksud solat berjemaah lebih afdhal daripada solat bersendirian 27 kali ganda. Merujuk kepada amalan tersebut bukan wajib tetapi sunat muakkad.

Penghujahan mazhab Hambali

Tetapi dijawab oleh ulama di dalam mazhab hambali, apabila Nabi saw bersabda,

“Ibadah Haji yang paling utama adalah al-‘ajju (mengumandangkan talbiyah dengan suara keras) dan tsajju (menumpahkan darah hewan yang dihadiahkan)”. (riwayat Imam Tirmudzi dari Ibnu Umar)
Maksudnya ialah suara kuat ketika bertalbiah dan juga melakukan ibadah korban kerana diriwayatkan di dalam mazhab hambali, ibadah haji yang tinggal hanyalah satu iaitu tamattu’.
Mazhab Hambali ini mempunyai beberapa pendapat antaranya ialah haji yang masih boleh dilakukan adalah haji tamattu’ sahaja, manakala kiran dengan ifran telah dimansuhkan kerana dalil Nabi saw berkata ketika selesai tawaf wada’dan selesai sa’ie di Safar dan Marwa iaitu haji atau umrah akan masuk ke dalam haji selama-lamanya bermaksud mereka beristimbat hukum daripada dalil tersebut bahawa haji tamattu’ adalah menggabungkan antara umrah dan haji, maka ia adalah haji yang tertinggal.

Pendapat mazhab hambali yang kedua iaitu yang berdalilkan sabda Nabi saw tentang solat berjemaah, mereka berdalilkan juga dengan peristiwa solat khauf iaitu solat ketika berperang. Dimana Nabi saw mengajar solat ketika perang juga berjemaah. Ketika berperang dalam keadaan mudarat juga perlu solat berjemaah, apatah lagi bukan di dalam perang.

Mereka juga berdalil dengan hadis Abdullah Ibn Umm Maktum sahabat Nabi yang buta. Beliau datang kepada Nabi saw dan bertanya tentang apakah yang harus beliau lakukan apabila mendengar azan? Adakah beliau perlu ke masjid sedangkan tiada sesiapa yang boleh membawanya. Nabi bertanya adalah kamu mendengar azan tersebut? Jawab Abdullah, ya. Maka Nabi saw berkata jawablah azan tersebut iaitu datanglah ke masjid.

Dari Abu Hurairah berkata : Seorang laki-laki yang buta datang kepada Rasulullah dan mengatakan : Ya Rasulallah, sesungguhnya aku tidak memiliki seorang yang menuntunku ke masjid. Maka Rasulullah memberikan rukhsoh (keringanan), ketika orang pergi kemudian dipanggilanya lagi dan ditanya : “Apakah kamu mendengar panggilan solat (adzan)? Orang itu menjawab : Ya. Maka beliau bersabda : “Penuhilah panggilan itu.” (riwayat Imam Muslim)

Penuhi solat apabila mendengar azan

Pada zaman Nabi saw tidak mempunyai pembesar suara, ini menyebabkan kita mempunyai beberapa kategori mendengar azan. Antaranya jika seseorang mendengar azan tanpa pembesar suara, maka orang tersebut wajib ke masjid tetapi berbeza pula jika seseorang mendengar azan melalui pembesar suara yang jarak dari kediamannya 5 km, sedangkan orang tersebut hendak menghadiri masjid begitu sukar. Jadi azan seperti ini yang disebut oleh Syaikh Bin Baz, bekas Mufti Arab Saudi telah dijatuhkan sunat muakkad untuk orang tersebut menghadiri masjid disebabkan jarak yang jauh.

Asasnya solat berjemaah itu adalah wajib walaupun ada pendapat yang menyatakan ianya sunat muakad.

Sumber : Blog Ustaz Fathul Bari